Aromaterapija

Molimo Vas da ocenite ovaj članak. Vaša ocena nam puno znači!
(1 Glas)

Aromaterapija je idealan način da se Vaša koža podmladi, bez korišćenja hemikalija na koži. Aromaterapija pruža priliku da se u svojoj svakodnevici bar na trenutak susretnemo s prirodom.Svi materijali korišteni u aromaterapiji su prirodni, a primena takvih materijala je privilegija i užitak koji svakako sebi treba priuštiti.

 Šta je aromaterapija?

slika kutije sa bocicom ulja za aromaterapiju sa kozmetickim salonom u pozadini

Pojam "aromaterapija" uveo je francuski hemičar Rene Maurice Gattefosse 1920. godine, kada je napisao prvu tezu o aromaterapiji, nakon što je sebi uspešno zalečio tešku opekotinu na ruci nastalu uslijed eksplozije hemikalija u laboratoriji. Naime, on je opečenu ruku uronio u posudu s lavandinim uljem. Nakon što se brzo i uspešno oporavio - zainteresovao se za delovanje eteričnih ulja, pa je tako nastala moderna aromaterapija.

U Francuskoj su se novom naukom počeli baviti farmaceuti i lekari (1978. godine dr Paul Balaiche objavio je studiju o kliničkoj upotrebi eteričnih ulja u lečenju infekcijskih i degenerativnih bolesti), pa se tako stvorio pravac u medicini koji određene bolesti liječi eteričnim uljima.

Eterična ulja


Eterična ulja su fluidi različitih spojeva karakterističnih mirisa i ukusa. Nastaju kao metabolički proizvodi biljaka i nalaze se u korenu, kori, listovima, cvetovima, semenkama i plodovima. Eterična ulja su zapravo destilirane esencije.

Sastav ulja pojednih biljaka određuje se ne samo prema vrsti i staništu, već i po klimatskim, pedološkim i drugim karakteristikama okoline, ali i po načinu izdvajanja eteričnog ulja iz biljke. Sam sastav je smesa spojeva monoterpena, fenilpropana, seskviterpena i drugih sličnih spojeva.

Pročitano 2022 puta
Više iz ove kategorije Aromaterapija lica »

Kontakt

ADRESA

Antiaging SPA studio

bul. Nikole Tesle 57

18000 Niš

GPS koordinate:

N43^20'0.5'',E21^53'31.0''

 

TELEFONI

018/588-699      

060/588-6990 

EMAIL

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Who's Online

Ko je na mreži: 161 gostiju i nema prijavljenih članova