PRP metoda podmlađivanja

Molimo Vas da ocenite ovaj članak. Vaša ocena nam puno znači!
(1 Glas)
krvna zrnca uvecana mikroskopom dok teku kroz krvni sud krvna zrnca uvecana mikroskopom dok teku kroz krvni sud

PRP (Platelet Rich Plazma) metoda podrazumeva primenu faktora rasta i matičnih ćelija iz vlastite krvi (krvne plazme). Trombocitna plazma je centrifugat krvi uzete od osobe koja se podvrgava tretmanu, sa visokom koncentracijom trombocita u maloj količini plazme (jedan milion trombocita u 1cm3 plazme). Pored trombocita, u plazmi se nalazi sedam glavnih faktora rasta (GF), i veliki broj matičnih ćelija (stem cells - CD 34).

Ovom metodom iz krvi izdvajamo trombocite sa bogatim faktorima rasta, koji imaju snažan efekat u podmlađivanju, regeneraciji i revitalizaciji kože.

lekar drzi bocicu krvi okrenutu prema izvoru svetlosti i posmatra separaciju plazmePlazma obogaćena trombocitima (Plateletes Rich Plasma - PRP) koristi se širom sveta za podmladjivanje lica od 2006. godine. Tretman je idealan za osobe koje žele postepeno, ali primetno poboljšanje u teksturi kože, tonusu i boji uz minimalno vreme oporavka ili bez njega. Faktori rasta iz trombocita (PDGF) stimulišu proliferaciju fibroblasta i keratinocita koji, s druge strane, proizvode kolagen i keratin. PDGF imaju značajnu ulogu u stvaranju krvnih sudova, ćelijsku deobu fibroblasta (najbrojnijih ćelija vezivnog tkiva) i u sintezi kolagena i ekstraćelijskog matriksa, čiji glavni sastojak predstavlja hijaluronska kiselina. Proizvodnji kolagena pripisuje se pomoć u korekciji vidljivih efekata boranja, a hijaluronska kiselina povećava tonus kože i njen volumen čime obezbeđuje mladalački izgled.

crtez epruvete sa separisanom plazmom iz krviPlazma se, u zavisnosti od toga kakav efekat želimo da postignemo, može aplikovati površno kako bi se ublažile fine linije i bore, popravila tekstura, kvalitet i izgled kože, ili dublje čime se smanjuju dublje bore, ožiljci, strije i nadoknađuje volumen. Cilj tretmana je stimulacija prirodnih mehanizama podmlađivanja i regeneracije kože što dovodi do stvaranja novog kolagena i ubrzavanja metabolizma u tretiranoj regiji. Posledično, koža postaje čvršća, jedrija, u celini izgleda svežije, sjajnije, zategnutije, bore postaju manje vidljive, popravlja se njena tekstura (pore, ožiljci, pigmentacije). Takođe vrlo stimulativno deluje i na predeo oko očiju i koristi se za podizanje gornjih kapaka, tamnih kolutova oko očiju, kesice, i sl.

Ovom metodom se istovremeno mogu tretirati kako lice, vrat, dekolte, šake, tako i telo (strije, celulit), a zapaženi rezultati se postižu i u okviru tretmana za stimulaciju rasta kose.

izvlacenje separisane playme iy krvi spricem sa povrsine bocice u kojoj je izvrsena separacijaSuština metode je da se koriste sopstveni mehanizmi obnavljanja kože tako da je metoda potpuno prirodna i bezbedna. Ne postoji opasnost od nastanka infekcije niti bilo kojih drugih neželjenih efekata. Može se raditi tokom čitave godine (čak i leti). PRP tretman je krajnje sigurna metoda. Pošto se PRP dobija iz vlastite krvi, ne postoji rizik od bilo kakve alergijske reakcije.

Kakav je postupak?

Od pacijenta u Antiaging SPA studiju uzmemo 10 ml krvi neposredno pre tretmana. Postupkom centrifugiranja izdvojimo trombocitni deo plazme, koji sadrži faktor rasta. Tu plazmu zatim ubrizgavamo u pacijentovu kožu intradermalnim injekcijama ili tehnikom mezoterapije. Plazma stimuliše ćelije kože da se regenerišu i ponovo izgrade mlado kožno tkivo.

Rezultati mogu biti vidljivi već nakon nedelju dana, a konačni rezultat ocenjujejmo posle dva meseca.

Indikacije za primenu PRP metode

  • Podmlađivanje i rejuvenacija kože lica, vrata, deholtea i šaka
  • Korekcija finih linija i bora
  • Povećanje volumena
  • Smanjivanje strija i celilita
  • Podsticanje rasta kose
  • Smanjivanje bora, ožiljaka, pora
  • Korekcija podočnjaka, vrećica ispod očiju i tamne pigmentacije podočnjaka
  • Skraćivanje oporavka i poboljšanje rezultata nakon laserskih tretmana
  • Sportske povrede
  • Terapija parodontopatije u stomatologiji (povlačenje desni sa zuba)

Za najbolje rezultate u podmladjivanju kože, potrebno je uraditi tri tretmana u intervalima od po mesec dana, a nakon toga jedan tretman godišnje. Drugi protokoli važe kada je u pitanju lečenje alopecije, sportskih povreda i parodontopatije.

izgled lica pre i posle primene tretmana lica prp metodom

Pročitano 8618 puta
Više iz ove kategorije « Lipoliza Derma roller »

Kontakt

ADRESA

Antiaging SPA studio

bul. Nikole Tesle 57

18000 Niš

GPS koordinate:

N43^20'0.5'',E21^53'31.0''

 

TELEFONI

018/588-699      

060/588-6990 

EMAIL

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Who's Online

Ko je na mreži: 55 gostiju i nema prijavljenih članova