Masaža

Molimo Vas da ocenite ovaj članak. Vaša ocena nam puno znači!
(1 Glas)

Masaža je važna karika u kulturi zdravog življenja. Najefikasnija je kao preventiva u održavanju zdravlja. Iz ponude izdvajamo relax masažu, anticelulit i sportsku masažu. Saznajte više o tome na našem sajtu. Kontaktirajte nas za sve dodatne informacije.

Masaža je efikasna kao preventiva u održavanju zdravlja i vitalnosti jer kad maser redovno "skenira" telo, može uočiti i najmanje promene i pravovremeno uticati na njih.

U današnje vreme, kada se živi sve brže i brže, zahtevi koji se postavljaju pred nas na radnom mestu sve su veći tako da nam je stres skoro svima postao stalni pratilac, a sa njim i hronični umor, napetost, nervoza, anksioznost. Masaža će Vam pomoći da otklonite stres i napetost, poboljšaće cirkulaciju i opustiti napete mišiće. Samo sat vremena masaže omogućiće Vam da "napinite baterije" i nastavite da radite posao kojim se bavite kao posle dobrog odmora na moru.

Ukoliko se ne obrati pažnja na vreme, svi ovi faktori vremenom dovode do čestih glavobolja, nesanica, povišenog pritiska, slabljenja imunog sistema i do mnogih bolesti.

Masaža je jedan od najstarijih i najjednostavnijih načina lečenja. Ime joj potiče od arapske reči “MASSA”, što znači-dodir. Dodir je suština i osnova masaže. Dodir znači vezu, odnos sa onim sto je izvan nas. Za čoveka je dodir od bitne važnosti jer pruža sigurnost, toplinu, zadovoljstvo, ugodnost i vraća životnu snagu.

Masaža je poznata od kada je čoveka i veka. Spominje se u svim kulturama od Indije, Grčke, Kine, Egipta i Rima, pa sve do Bliskog istoka. Koreni masaže potiču od istočno kineske kulture koja je pre 4700 godina, koristila masažu za ublažavanje bola nastalog od teškog fizičkog posla.

Koreni zapadnog tipa masaže nalaze se u anatomiji i fiziologiji. U čovekovom organizmu ništa ne funkcioniše odvojeno i samostalno, već je sve usko medjusobno povezano. Postoji niz pozitivnih efekata koji utiču na celokupno zdravstveno stanje. Zato je bitno da se masaža obavi stručno i efikasno, zbog čega Vam je na raspolaganju medicinsko osoblje anti-aging SPA centra Niš.

Prilikom masaže nadražuju se receptori na koži i potkožnom tkivu, kao efekat mehaničkog delovanja, a isto tako se indirektnim delovanjem, odnosno refleksnim putevima, utiče na budjenje celog organizma. To znači da masaža odlično deluje na naše zdravlje i raspoloženje:

  • poboljšava i ubrzava krvotok i limfotok,
  • poboljšava elastičnost i regeneraciju kože,
  • opušta mišiće,
  • usporava i produbljuje disanje,
  • podstiče probavu,
  • ubrzava metabolizam,
  • pospešuje izbacivanje štetnih materija iz organizma,
  • smanjuje bol i napetost,
  • deluje na unutrašnje organe.

Osnova masaže na Istoku je tradicionalna kineska medicina, koja veruje da kroz telo prolaze takozvani MERIDIJANI ili vertikalne linije kroz koje protiče životna energija “CHI”.

 

Pročitano 2297 puta
Više iz ove kategorije Relax masaža »

Kontakt

ADRESA

Antiaging SPA studio

bul. Nikole Tesle 57

18000 Niš

GPS koordinate:

N43^20'0.5'',E21^53'31.0''

 

TELEFONI

018/588-699      

060/588-6990 

EMAIL

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Who's Online

Ko je na mreži: 175 gostiju i nema prijavljenih članova