Hemijski piling

Molimo Vas da ocenite ovaj članak. Vaša ocena nam puno znači!
(1 Glas)

Hemijski piling je procedura poboljšanja kvaliteta i strukture kože, koja daje dugotrajne efekte. Procedura se sastoji u nanošenju određenih medicinskih preparata na kožu radi kontrolisanog skidanja slojeva u cilju regeneracije. Efekti koji se dobijaju korišćenjem hemijskih pilinga još uvek su zlatni standard u odnosu na sve druge metode podmladjivanja kože.

Hemijski pilinzi su efikasna metoda kod brojnih stanja kože:

  • Akne, ožiljci od akni i crni komedoni
  • Mitiseri
  • Pigmentacije na koži (mrke mrlje) izazvane suncem ili drugim faktorima
  • Fleke
  • Fine bore
  • Početni znaci starenja i opuštena koža
  • Masna i seboroična koža
  • Proširene pore
  • Gruba koža nastala usled oštećenja suncem ili zbog starosti
  • Sivkasta koža pušača

Hemijski piling je takođe dobar uvod u tretmane lica.

zensko lice sa ultrazvucnom spatulom prislonjenom uz deni obraz koja uklanja sloj kozeOva procedura podrazumeva nanošenje rastvora određenih kiselina sa ciljem uklanjanja oštećenog sloja kože, čime se omogućava obnavljanje uklonjenog sloja novim, zdravim slojem kože. Nakon detaljnog pregleda kože prelazi se na osnovno čišćenje lica kozmetičkim preparatima koji odgovaraju tipu kože. Lice se posle toga prosuši, nakon čega se nanose određeni citratni inicijatori za regulaciju sebuma, tretiranja svih vrsta fleka, ili inicijatori sa antioksidantnim dejstvom. Nakon delovanja ovih inicijatora nanosi se rastvor specifične kiseline određene koncentracije. Procedura se završava uklanjanjem i neutralizacijom pilinga nakon čega se nanose hladne obloge.

U toku trajanja procedure klijent oseća blago do umereno peckanje na koži. Ovo porestaje odmah nakon nanošenja neutralizatora.

Posle urađenog pilinga obavezno tretiramo kožu specijalnim maskama koje smanjuju crvenilo i iritaciju kože, daju prijatan osećaj hlađenja i konačni efekat zategnute podmlađene kože. Nakon toga nanosi se krema sa zaštitnim faktorom.

Hemijski pilinzi se mogu raditi na licu, vratu, šakama, rukama i nogama. U zavisnosti od dubine, mogu biti površni, srednje duboki i duboki hemijski pilinzi. Uobičajeno je sprovođenje serije od šest tretmana na dve nedelje. Idealno vreme za sprovođenje hemijskih pilinga je jesen, zima i rano proleće, odnosno period kada sunce nije preterano jako.

Hemijski piling daje izuzetno dobre rezultate kod eliminacije sivkaste nijanse kože pušača. Kod ovakvih stanja kože ovaj tretman se preporučuje jednom mesečno.

U procesu podmlađivanja kože najpopularniji su površinski pilinzi, jer njihovo izvođenje traje kratko, daju odlične rezultate, a nije potrebno dodatno vreme za oporavak, kao kod srednje dubokih pilinga. Zavisno od tipa kože, rade se i hemijski pilinzi sa drugim vrstama kiselina, kao što je to salicilna, bademska i lakticna, a svaka od njih rešava specifični problem. Neposredno nakon ovih pilinga postoji blago crvenilo. Narednih dana prisutna je manje izražena suvoća kože. Perutanje je gotovo neprimetno i traje do 4 dana.

U Antiaging SPA studiju radimo sa pilinzima različitih koncentracija, u zavisnosti od indikacija.

Kao procedura u antiaging medicini, hemijski piling je najmanje invazivna metoda, a rezultati su zadivljujuci.

NAPOMENA: Nakon hemijskog piliga koža je nedelju dana osetljivija nego inače i ne sme se izlagati sunčevim zracima! Zbog ovoga se hemisjki pijing ne preporučuje u letnjem periodu. Hemijski pilig preporučujemo od oktobra do aprila. Od maja do septembra kao odličnu zamenu preporučujemo ultrazvučni piling lica. Detalje o ultrazvučnom pilingu možete naći na OVOM linku.

Pročitano 6657 puta

Kontakt

ADRESA

Antiaging SPA studio

bul. Nikole Tesle 57

18000 Niš

GPS koordinate:

N43^20'0.5'',E21^53'31.0''

 

TELEFONI

018/588-699      

060/588-6990 

EMAIL

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Who's Online

Ko je na mreži: 172 gostiju i nema prijavljenih članova